Over VIVIDEO

Per 1 januari 2013 heeft Educomm.nl de nieuws- en weblogfunctie van Vivideo.nl overgenomen. Als merk- en handelsnaam blijft de naam Vivideo gehandhaafd en het concept wordt momenteel doorontwikkeld op het gebied van video-content. Het domein Vivideo.nl verwijst voorlopig automatisch door naar Educomm.nl. Voor experimentele video-doeleinden wordt momenteel het VIVIDEO Youtube-kanaal gebruikt.

Lezers van Vivideo.nl hadden het al langer door: de frequentie waarmee blogs en nieuwsberichten verschenen is de afgelopen jaren erg afgenomen. Beschikbare tijd en prioriteit zijn hiervan de belangrijkste oorzaak. Nu Educomm.nl de functies heeft overgenomen, is er voorlopig geen noodzaak om een aparte weblog in stand te houden.

Naamgebruik
Vivideo.nl is in 2004 geregistreerd. Als merk- en handelsnaam bestaat Vivideo sinds 2009. De naam is een woordspeling met de Engelse woorden VIVID en VIDEO en de Latijnse woorden VIVI en DEO. De afzonderlijke componenenten verwezen naar de inhoud van de blogs en filmpjes waarmee “ogenschijnlijk verworven zekerheden in de maatschappij aan de tand werden gevoeld”.

Op Twitter blijft de naam @vivideo behouden als persoonlijk account van Marc de Koning. Educomm twittert onder de naam @educomm.

VIVIDEO Solid Brand Vivid Content